Informatie veilig delen

Als je het even naar me mailt dan kijk ik ernaar! Het is zo makkelijk gezegd, maar niet zonder risico. Email berichten en attachments kunnen perongeluk bij de verkeerde Jeroen uitkomen door de automatisch aanvullen functie in je mail programma.
Onderweg kunnen er ook ongeautoriseerde mensen meekijken. Zie je email bericht maar als een ouderwetse brief of kaart. Die gaat eerst in de brievenbus, wordt opgehaald door de post, gaat naar het postkantoor om zo via een lange reis bij de ontvanger aan te komen.

Bij email gaat dat net zo, via jouw computer naar de mailserver van je provider. Om hierna via verschillende andere mailservers op de plaats van bestemming te komen. Wat er onderweg met de informatie uit je email en bijlagen gebeurt? Goede vraag. Hackers kunnen wellicht meelezen, inlichtingen diensten slaan de informatie op, of een beheerder van de mailserver leest mee.

Hier zijn verschillende oplossingen beschikbaar. De gevoelige bijlagen in versleutelen en beschermen met een wachtwoord; wachtwoord beveiligde bijlagen geruiken; informatie delen via een online platform; of een oplossing voor veilig emailen.
Bij 25 North gebruiken we Zivver voor het delen van gevoelige informatie met onze opdrachtgevers. De ontvanger kan het bericht openen en de informatie veilig lezen. Ook het beantwoorden en toesturen van informatie kan op deze manier.

Wanneer klanten zelf geen Zivver account hebben, nog geen eerdere communicatie met ons hebben, maar wel informatie moeten delen gebruiken we de Zivver conversation starter. Een gemakkelijke oplossing waarbij je via onze website de email conversatie met ons start. Zo kun je zonder verlies van tijd toch je informatie veilig overbrengen. Dit kan wel tot 5 TB.

Ook handig wanneer je een groot bestand aan ons moet sturen wat niet in een email past.