Menu Sluiten

Onderzoek, security quickscan.

U twijfelt aan de kwaliteit van uw beveiligingsmaatregelen. Hoe goed is uw beveiliging en waar liggen uw kansen en risico's binnen rondom informatiebeveiliging? Onze informatiebeveiliging taxatie geeft hier een oordeel over. In het oordeel kijken we naar mens, techniek en processen. Met de rapportage kunt u als ondernemer snel aan de slag met het verbeteren van eventuele zwakke plekken.

Aanpak

Wat kan een hacker vinden van de organisatie en welke gaten zitten hier in. De informatiebeveiliging taxatie bestaat uit een analyse van uw digitale voetafdruk en de externe kwetsbaarheden. Dit doen we vanuit ons kantoor en hiervoor gebruiken we een aantal geautomatiseerde tools.

Het tweede deel van de beveiligingsscan bestaat uit het onderzoeken van uw interne netwerk en het houden van een aantal interviews. Met de interviews krijgen we een indruk van de process, het beveiligingsbewustzijn en uw houding ten opzichte van risico's. De interviews zijn de basis voor de risicoanalyse en uw aanvalsplan.

Alle informatie gecombineerd bepaald de waarde van uw informatiebeveiliging, uw aanvalsplan om meer waarde te creëren en de directe acties om gaten te dichten.

Resultaat

Met een informatiebeveiliging taxatie krijgt u een complete analyse van de weerbaarheid van uw ICT omgeving door de ogen van een hacker. Deze analyse wordt aangevuld met inzicht in security risico's op het gebied van mens, techniek en proces.

Met de informatiebeveiliging taxatie krijgt u:

  • Inzicht in zwakke plekken buiten de firewall
  • Inzicht in zwakke plekken binnen de firewall
  • Inzicht in de risico's en kansen op het gebied van informatiebeveiliging
  • Concreet verbeter voorstel om zwakke plekken te dichten of risico's te beheersen.
taxatie rapport voorbeeld

Voordelen

45% van alle datalekken zijn ontstaan door hacking. Kwetsbaarheden in systemen zijn hierin een belangrijke aanleiding. Met de informatiebeveiliging taxatie krijgt  u direct handvatten om deze gaten in de beveiliging te dichten. Hierdoor maakt u het hackers moeilijker.

Verkeerde instellingen in systemen beheerd door leveranciers kunnen hiermee worden gedicht. Wanneer u persoonsgegevens verwerkt bij zo'n leverancier vereist de AVG dat u de kwaliteit van de beveiliging controleert. De informatiebeveiliging taxatie is hiervoor een uitstekend controlemiddel.

Kosten en beschikbaarheid

Afhankelijk van uw organisatie zal de benodigde tijd variëren van één tot enkele dagen. Met onze aanpak combineren we automatisering en menselijke kennis om een goede prijs kwaliteit te leveren.

Vinden we niks? wanneer de beveiligingsmaatregelen op orde zijn kan het ook gebeuren dat we geen kwetsbaarheden vinden in uw systemen. Risico's en kansen zien we altijd, waardoor het rapport altijd waarde heeft voor uw organisatie.

Interesse or een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem contact met ons op.